Přihlásit

Čím jsou pro nás Vánoce (Dobrý den s kurýrem)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Roman Buček, pracovník banky, Lopeník
Vánoce pro mě znamenají dostatek odpočinku. Takže je trávím v poloze vleže. Kdyby bylo na mně, tak bych některé aspekty Vánoc zrušil a nechal bych jen to volno. Ohledně dárků - nejenže nevím, co dostanu, ale co je horší, ani co si přeju.

Pavel Sádecký, profesionální hasič, Uh. Hradiště
Vánoce si představuju jako pohodové chvíle strávené v kruhu rodiny a pod vánočním stromečkem. Jenže v dnešní uspěchané době to není vůbec jednoduché, Vánoce tak spíše znamenají shon, spěch, plné obchody a přeplněné silnice... Žádný věcný dárek si ani nepřeju, mám spokojenou rodinu, která je pro mě vším. Hlavní je proto zdraví, štěstí, klid a pohoda.
A ostatním lidem? Hlavně taky štěstí. Když jej budou mít, vyhnou se jim požáry a dopravní nehody, jejichž následky jsou bohužel čím dál tím horší.

Čestmír Bouda, člen mysliveckého sdružení Korábek, Sady
Vánoce jsou oslavou narození Ježíše Krista. Svátky klidu, rodiny mají být při sobě. Vše má být odpuštěno, urovnáno, žádné hádky. A mé přání? Bylo by laciné říct, že bych uvítal nový mobil, notebook, DVD rekorder, televizi atd. - prostě ty super prostředky, které jsou "dobrý sluha, ale zlý pán". Všechny jen postupně okrádají člověka o jeho samostatnost, logické myšlení a o umění komunikovat! Přeji si proto zdraví a klid na duši pro celou rodinu a naše blízké, to jsou věci, které mají nevyčíslitelnou hodnotu a jsou pro život nejdůležitější.
Samozřejmě, myslivci rovněž na Vánoce nezahálí. Tradičně na Štědrý den vyrážíme krmit zvěř, ani jeden zásyp nebo jesle nesmí být prázdné!

Eliška Jančaříková, studentka a asistentka makléře, Horní Němčí
Hlavně odpočinek. I když letos se budu muset o Vánocích učit, takže je trochu popřu. Pod stromeček bych chtěla hodinky. Protože poslední jsem měla ve 14 letech a mobil prostě nejsou hodinky.

Stanislav Pěrka, programátor, Uherský Brod
Udělám si pár dní volna, i když práce je pořád dost. Na Štědrý večer se půjdem akorát večer projít po městě.
Dárky si nepřeju, ale hlásím, na co bych potřeboval přispět. Letos to byl nový mobil.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.