Přihlásit

Staroměstští myslivci pořádali Babský hon (Slovácký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Dnešní hon je trochu atypický. Dostal název Babský. Každý ze zúčastněných myslivců si na něj mohl pozvat manželku, přítelkyni, snoubenku nebo milenku," uvedl myslivecký hospodář sdružení Pavel Pluhař.
První kruhová leč za staroměstským Polním mlýnem, ve směru k velehradskému katastru, měla ráz velkého honu. Po jejím skončení bylo na výloži jedenáct ušáků. "Zasáhl jsem v ní dva zajíce," radoval se Vlastimil Kaštánek starší.
Podle hospodáře Pavla Pluhaře a předsedy mysliveckého sdružení Miroslava Horkého jsou stavy ušáků v honitbě dobré. "V některých lokalitách revíru jsme od povodní v roce 1997 třikrát vysazovali zajíce, ale také jsme je v nich tři roky poté nelovili. V lečích, kam jsme nakoupené zajíce vypustili, byly letos jejich zvýšené stavy patrné," shodují se Pluhař s Horkým. Vrásky na čele nám přidělávají ne příliš dobré stavy bažantů v honitbě. "Jeden plánovaný hon na bažanty jsme dokonce museli zrušit," dodal Pluhař.
Poslední letošní hon měl všechno, co k této události patří. Na jeho výřadu skončilo patnáct zajíců. "V průběhu tří podzimních honů jsme ulovili padesát bažantů a pětašedesát zajíců," vypočítal úlovky jejich předseda Miroslav Horký.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.