Přihlásit

Kateřinská zábava v Ratajích měla vloni úspěch (Kroměřížský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Kateřinská zábava má v Ratajích tak dlouholetou tradici, že podle zápisů z kronik, se jí v roce 1848 (kdy byl v Kroměříži svolán Rakouský ústavodárný říšský sněm) zúčastnil i Karel Havlíček Borovský.
Po dvacáté hodině byl už naplněn celý sál a předsálí. Zvěřinové speciality, zajímavá tombola, Zdounečanka: to jsou věci, které nalákají občany na tuto kulturní akci, kterých v místní obci zase až tak mnoho není, proto patří k nejzdařilejším a nejnavštěvovanějším v Ratajích vůbec.
Během večera byl dechovkový repertoár "proložen" vystoupením tanečního kroužku dětí, které předvedly společenské tance.
O půlnoci bylo tradiční losování tomboly mysliveckým hospodářem p. Karlem Mrhálkem. Tombola byla zvláštní tím, že měla dvě části. V první se losuje ze všech vstupenek o kus srnčího, v dalším kole jsou zařazeny klasické herní lístky o zajíce, bažanty, divoké kachny a také kus srnčího. Myslivecké zábavy, především na vesnicích, bývají vítanými společenskými akcemi, které jsou hlavně obcemi a místními podnikateli podporovány, bohužel u nás tomu tak není, a proto není jasné, zda příští rok se do této, pro nás ekonomicky náročné akce pustíme znovu.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.