Přihlásit

Na zvěřinové speciality se stála dlouhá fronta (Dobrý den s kurýrem)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Již pravidelně v Míkovicích začátkem ledna pořádá myslivecké sdružení Boří Míkovice svůj ples. Nebylo tomu jinak ani letos, a tak spojený revír Míkovic a Podolí si pro návštěvníky přichystal vše, co k plesu patří.
Než mohlo veselí začít, bylo zapotřebí splnění nezbytných úkolů.
Od začátku října na pravidelných honech z domácího revíru do tomboly přichystali srnčí, zajíce, kachny, bažanty a jako hlavní cenu danče. Následovala stylová výzdoba sálu z vycpanin pernaté zvěře z památek po rodičích nynějších myslivců, o kterou se postaral člen spolku Josef Vítek. A posledním krokem byla kuchyně, která byla hojně navštěvovaná a zvěřina se zde připravovala na několik způsobů. "Kuchaři již od středy zvěřinu připravovali. Ta se musí dobře dopředu naložit, aby byla chutná," říká Vratislav Slunečko, předseda mysliveckého spolku. Nejen k poslechu, ale i pro zaplněný parket hrála známá stálice, skupina Madison.
"Podařilo se nám skloubit zralý věk s mládím a vznikla tady dobrá partie, která si nemá co závidět a táhneme za jeden provaz," dodává Slunečko.
Z jeho úst ještě zaznělo i to, že zaznamenali drobný nárůst pernaté zvěře i zajíců, a proto považují loňskou sezonu za úspěšnou.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.