Přihlásit

Ohrožoval sousedy zbraní, dostane jen pokutu (TN.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Třiačtyřicetiletý Josef Rauch z Litvínova údajně začal po hádce s matkou běsnit. Ze třetího patra paneláku vyhazoval oblečení, v bytě se zabarikádoval. Matce hrozil zbraněmi. Ty pak bez odporu vydal sousedce a vzdal se zásahové jednotce. Podrobnosti ZDE.

V současné době je myslivec v péči psychologů. Jeho matka se z toho všeho zhroutila.

Přesto se muž nedopustil žádného trestného činu.

"Případem se zabývají policisté z obvodního oddělení v Litvínově," řekla mluvčí mostecké policie Ludmila Světláková. "Muž spáchal pouze přestupek proti majetku a občanskému soužití,"

Josef Rauch tak dostane jen pokutu a zůstane mu i zbrojní průkaz. Ten mu může policie odebrat až v momentě, kdy se dopustí trestného činu.

Víc s ním nezmůže ani Českomoravská jednota myslivců. "Povinné členství v myslivecké organizaci bylo zrušeno, takže i kdyby ho naše organizace vyloučila, tak by mohl mít vlastní zbraň," řekl předseda jednoty Josef Pubal. "My na něj nemáme žádnou páku."

Myslivci by uvítali, kdyby každá lovecká zbraň byla svázána s konkrétním loveckým lístkem. Tak by se odebráním lístku dala odebrat i zbraň.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.