Přihlásit

Divoké kachny a husy Veleherad neopustily (Slovácký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Hladinu tak nadále okupuje čtyřicet divokých kachen a dvě husy velké, které svým pohybem brání tvorbě ledového příkrovu.
"Za deset let od vybudování mokřadu Žabinec voda v této části ani při těch největších mrazech nezamrzla. Letos je ovšem plocha bez ledu za celou tu dobu nejmenší. V minulých letech tu nástrahy zimy přečkávalo sto i více kačen," prozradil starosta Modré Miroslav Kovářík. O udržení vodních ptáků v této lokalitě se po čas zimy starají svým dílem myslivci, kteří je přikrmují kukuřicí. Pamlsky přinášejí kachnám a husám i lidé, kteří tráví svůj volný čas procházkami na poutní cestě, vedoucí kolem Žabince. "Jídlo v podobě koláčů, bábovek a buchet by však lidé vodním ptákům rozhodně nosit neměli. Vhodné je celozrnné pečivo, kukuřice nebo zrní," doporučuje velehradský myslivec Vlastimil Vaněk.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.