Přihlásit

Myslivec napadený kancem se zotavuje (Plzeňský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Mám rozpáranou nohu, je to nepříjemné, ale takové věci se prostě mohou stát," řekl včera Deníku. Podle myslivcových slov byl kanec dohledán a dostřelen.
Divoká prasata přidělávají vrásky na čele myslivcům v celé republice. "Divočáci se přemnožili a v mnoha lokalitách se setkáváme i s tím, že se pohybují v okrajových částech měst," říká Petr Kovář z Českomoravské myslivecké jednoty. Podle něho se divoká prasata stále častěji objevují například v zahrádkářských koloniích, kam je lákají vyhozené přebytky ze zahrad.
Za normálních okolností divoká prasata na člověka nezaútočí. Výjimkou může být například bachyně s mláďaty, která hájí svoje teritorium. "Díky příznivým podmínkám dnes není výjimkou, že bachyně vyvede mláďata i dvakrát ročně. Jejich přemnožení je celoevropský problém," uvedl Kovář.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.