Přihlásit

Tajemná liška stále uniká (Bruntálský a krnovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Krnov
Lišku, která si oblíbila procházky nočním Krnovem, hlásí stále více svědků.
Z těchto pozorování vyplývá, že se nejraději toulá po sídlišti na ulicích Budovatelů, Jesenická a Petrovická. Přestože strážníci jí už několikrát byli na stopě, stále jim uniká.
"Jakmile strážníci obdrží hlášení od místních obyvatel, že ji zahlédli, ihned na určená místa vyráží.
Největší počet hlášení strážníci obdrželi ve středu 14. ledna, kdy jim občané volali před sedmou hodinou večerní, ve 21.40 hodin a pět minut po dvaadvacáté hodině," uvedla mluvčí městského úřadu Dita Círová. "Kdyby lišku opět někdo spatřil, ať nám to okamžitě oznámí na linku 156. Pokusíme se ji odchytit a předat nájemci nejbližší honitby," uvedl velitel Městské policie Krnov Pavel Moravec.
Do odchytu mladé lišky, která pravděpodobně našla snadnou obživu v okolí kontejnerů na odpadky, by se mohli eventuálně zapojit také myslivci.
Ale vzhledem k tomu, že sídliště není honební pozemek, mohli by na lišku nastražit odchytové sklopce jen na zvláštní povolení Městského úřadu v Krnově.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.