Přihlásit

Myslivci se potýkají s černými skládkami (Plzeňský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Vejprnice
Samostatné Myslivecké sdružení Vejprnice už funguje jako zájmová, nezisková organizace od roku 1993 a v současné době sdružuje 15 lidí. Sdružení pečuje hlavně o zvěř v honitbě o rozloze 633 hektarů, a to udržováním jejích početních stavů na potravních možnostech honitby, ale i jejím přikrmováním v době strádání v zimních měsících. Kromě toho se členové MS snaží přispívat i ke zlepšování životního prostředí jako celku. "Jde zejména o odhalování a likvidaci černých skládek v honitbě a podél komunikací," vysvětluje předseda MS Vejprnice Jiří Čihák s tím, že aktivity myslivců kvituje i obecní úřad.
"Vzájemně dobré vztahy mezi naším sdružením a obecním úřadem Vejprnice byly potvrzeny v loňském roce společným vybudováním víceúčelové klubovny v budově bývalé vodárny," říká předseda. Klubovna teď slouží pro potřeby myslivců i Obecního úřadu. Slavnostní zahájení jejího provozu bylo načasováno na posezení po prvním honu na drobnou zvěř. "Tyto hony jsou vyvrcholením myslivecké sezony, i když v poslední době se stávají, spíše než loveckou společenskou záležitostí, neboť stavy drobné zvěře se v této příměstské honitbě přes veškeré snahy nedaří radikálně pozvednout," dodává Čihák.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.