Přihlásit

Adepti mají lístek (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Březovík
V polovině ledna 2009 uspopřádala kulturní komise Okresního mysliveckého spolku ČMMJ Prachatice teoretické zkoušky adeptů o první lovecký lístek. Kurz byl zahájen 16. prosince 2007 a začalo jej 16 uchazečů. Z toho se 1 odstěhoval a 1 nenastoupil ze závažných důvodů. Ke zkouškám nastoupilo tedy celkem 14 uchazečů. Do zkušebního senátu bylo Okresní mysliveckou radou jmenováno 7 komisařů, předseda a místopředseda. Zahájení zkoušek provedl člen okresní myslivecké rady OMS Prachatice a předseda kulturní komise Ivan Štětina, poté vystoupil předseda senátu Vladimír Šírek a s organizačními věcmi seznámil místopředseda senátu, zapisoval a jednatel OMS Prachatice v jedné osobě, Jan Kandl. Poté probíhaly zkoušky celkem ze 7 předmětů.
Při závěrečném hodnocení MUDr. Šírek vyhlásil, že 1 uchazeč prospěl s vyznamenáním, a to Jiří Petrášek, 11 prospělo a 2 neprospěli z jednoho předmětu. Těmto již byl určen náhradní termín k vykonání opravné zkoušky.
Akce se konala opět v osadě Březovík, v místním pohostinství, kde bylo zajištěno vzorné občerstvení a účastníci nešetřili chválou nad příjemným mysliveckým prostředím a dobrou kuchyní. Za toto patří poděkování. Poděkování jednoznačně patří i zkušebním komisařům.
Celou akci lze hodnotit jako velmi úspěšnou, neboť docílené výsledky byly dobré.
Slavnostní ráz zakončení akce byl završen vystoupením trubače Pavel Vlka, který zatroubil slavnostní myslivecké fanfáry.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.