Přihlásit

Okradli myslivce. Už zase (Hodonínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Nechvalín
Loveckou chatu v Nechvalíně opět navštívil zloděj. Tentokrát napáchal škodu za pět tisíc korun. Policie už má podezřelého. Je jím muž ze Ždánic.
"Jeden z našich členů přišel k chatě a viděl, že se tam svítí. Ve dveřích pak byla díra," vyprávěl o objevení mrzutého překvapení Josef Tichý, předseda mysliveckého spolku v Nechvalíně.
Aby se pachatel dostal k vytyčenému cíli, dveře vyrazil. Když byl vevnitř, vzal mikrovlnku, rychlovarnou konvici a dvě sady kuchyňských nožů.
Poté se vrhnul na jídlo.
"Z mrazicího boxu odcizil dva balíky mražených ryb a jako desert ještě balík nanuků," uvedl policejní mluvčí Petr Zámečník, jehož kolegové už mají podezřelého. Šetřením přišli na šestačtyřicetiletého muže ze Ždánic. Pokud by později u soudu slyšel slova o vině, čekal by ho až dvouletý pobyt za mřížemi. Myslivci v Nechvalíně už mají podobných událostí dost. Chatu proto ještě více zabezpečili. Zdobí ji například nové mříže.
"Pokud zloděj půjde i přes to, nic s tím neuděláme," povzdechl si předseda spolku, který před nedávnem musel skousnout také ztrátu čtyřiceti kilogramů kančího a vepřového masa.
To stále neznámý pachatel ukradl začátkem listopadu z mrazicího boxu, a způsobil tak škodu za čtyři tisíce korun. Má šestačtyřicetiletý muž na svědomí i tuto krádež? Policisté zatím musí pracovat s verzí, že nikoliv.
"Tahle souvislost se nám nepodařila prokázat, takže z předešlého skutku není podezřelý," uzavřel mluvčí.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.