Přihlásit

Myslivci nemají ani v únoru volno, čeká na ně totiž celá řada povinností (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Již koncem tohoto měsíce má mít přehled o množství a pohybu zvěře v honitbě. Využije k tomu zvláště posledních obnov (čerstvě napadlý sníh). Myslivecký hospodář vede záznam o lovu zvěře a jejím úhynu Mysl/08, evidenci vydaných plomb a lístků o původu zvěře či evidenci o nakládání se zvěří a zvěřinou.
Podle dispozic státní správy myslivosti podává hlášení o průběhu lovu.
Hospodář dbá na udržování klidu v honitbě, zejména v okolí krmných zařízení. Stará se rovněž o citlivé vysvětlení veřejnosti, že procházka s volně pobíhajícím psem je v tomto období pro zvěř velmi nebezpečná.
V mysliveckých sdruženích se připravují výroční členské schůze.
Jejich součástí by mělo být i zhodnocení mysliveckého hospodaření v minulém roce a záměry mysliveckého hospodaření na rok 2009.
V honebních společenstvech na zasedání honebního výboru se připravuje roční uzávěrka hospodaření, popřípadě valná hromada.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.