Přihlásit

Česká myslivost je chloubou Evropy (Haló noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V době předsednictví České republiky Radě Evropské unie se na výstavě prezentuje jako význačný společník EU i myslivecká jednota. Má na výstavě vlastní stánek. Česká myslivost je v rámci Evropy určitě jedna z nejlepších. Snese srovnání jak s Německem, tak i s ostatními státy," zdůraznil mluvčí ČMMJ Josef Pubal. Naši myslivci na výstavě představují například preparát bílého jelena, výsledky práce představí i naši sokolníci, kteří se svými opeřenými dravci patfií k uznávaným odborníkům. V sobotu 7. února se na výstavě koná i mistrovství Evropy ve vábení jelenů. V této disciplíně patří čeští nimrodi mezi světovou velmoc. Předpokládají, že se umístí na předních příčkách soutěže.
ČMMJ považuje za velice důležité, že se jí podařilo loni v květnu a červnu dostat na obrazovky České televize cyklus dokumentárních filmů "Tisíc let české myslivosti." Odvysílání prvních osmi dílů mělo velice kladnou odezvu. Na letošek je v ČT přichystáno dalších osm dílů tohoto nádherného pásma. Pořady připravuje zkušený a úspěšný dokumentarista, scénárista, režisér a kameraman Jan Mudra, rovněž myslivec.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.