Přihlásit

Na cizí pastvině podřízl muž pětidenní tele, měl prý hlad (Chomutovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Most
Na dnešní dobu opravdu neobvyklým způsobem si rozhodl opatřit jídlo 51letý muž z Mostecka. Cestou domů se zastavil na cizí pastvině a podřízl si tady ani ne týdenní tele. Když mrtvé zvíře táhl pryč, tak ho přistihli myslivci a kořist mu sebrali. Za svůj čin stojí teď pytlák před soudem. Tvrdí, že je nevinný.
K události došlo loni v únoru na pastvině u Liběšic na Mostecku, kde má svá zvířata společnost Equi Bořen Svinčice. Obžalovaný muž se nejdříve k činu přiznal. Tvrdil, že neměl, co jíst. Tele mu údajně nějak přišlo do cesty, tak vytáhl nůž a podřízl ho. U soudu však svoji výpověď změnil. "Tele leželo mrtvé na zemi, chtěl jsem ho jen odtáhnout. Když na mě vyběhl frajer s kulovnicí," vypověděl. Na policii prý předtím lhal, protože ho chtěli dát do vazby. "Byl jsem na zadržovatce. Kvůli nějakému teleti jsem nechtěl být zavřený," řekl.
Výpověď obžalovaného však zpochybnili dva myslivci, kteří ho chytili. "Když jsme k němu přišli, tak schovával tele pod trávu, asi se chtěl pro něj za tmy vrátit. Ještě nám říkal, že když ho pustíme, tak se s námi rozdělí," uvedl jeden z nich. Druhý myslivec si mimo jiné ještě vzpomněl, že jim muž vyhrožoval, že je podřízne stejně jako to tele. Posléze jim řekl, že bude tvrdit, že poněmstříleli.
Obžalovaný skutečně s verzí střelby u soudu vyrukoval. Uvedl, že na místě byli tři myslivci, nikoliv pouze dva. Ten třetí měl po něm vypálit několik ran a jen shodou okolností ho netrefil. "Byl to takovej velkej, plešatej chlap. Zpoza křoví na mě začal střílet. Oni ho kryjou, paní soudkyně," tvrdil muž a dožadoval se soudkyně, aby třetího myslivce taky vyslechla.
Soudkyně mu marně vysvětlovala, že nemůže vyslechnout někoho, koho nikdo jiný na místě neviděl. Nakonec obžalovanému doporučila, aby se tedy pokusil zjistit totožnost třetího myslivce sám a soudu ji sdělil.
Hlavní líčení bylo odročeno kvůli výslechu znalce na 2. března. Obžalovaný totiž nedovolil znalecký posudek, který se týkal mrtvého zvířete, jen přečíst. Chtěl osobně znalce slyšet. "Přeci nebudu platit patnáct tisíc za nějaké chcíplé tele," odůvodnil.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.