Přihlásit

Myslivci stezce nebrání (Slovácký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Domníváme se, že tímto způsobem zveřejněné informace poškozují jméno našeho mysliveckého sdružení, kdy nebyl brán v úvahu vývoj situace kolem zmiňované výstavby cyklostezky. Pro úplnost uvádíme situaci, jak byla zaznamenána námi myslivci. Dne 2. 1. 2009 pan Ing. Pipal informoval MS na členské schůzi o výstavbě cyklostezky Šumice - Nezdenice s trasou lemující levý břeh Olšavy. Posouzením uvedené situace se mysliveckému sdružení jako vhodnější varianta výstavby cyklostezky jevila dříve plánovaná trasa po pravém břehu Olšavy, kde jednak vede i železnice a z hlediska ochrany přírody a přístupu k vodnímu zdroji je pro zvěř šetrnější. MS Ing. Pipalovi odsouhlasilo plnou moc pro zastupování v uvedeném řízení. Připomínky, které následně Ing. Pipal v řízení podal, byly ze strany obecního úřadu a dalších zúčastněných orgánů akceptovány, kdy do projektu výstavby podél levého břehu Olšavy bude zahrnuto vytvoření 4 napajedel pro zvěř a vysázení zeleně podél cyklostezky. Následně bylo naše MS informováno ze strany starosty a místostarosty Obecního úřadu Šumice o projektu včetně jeho finančního zabezpečení a úpravy projektu. Na základě těchto skutečností se MS rozhodlo dne 23. 1. 2009 odstoupit z pozice účastníka řízení a zrušilo Ing. Pipalovi plnou moc k zastupování.
Písemná verze tohoto rozhodnutí byla předána Obecnímu úřadu Šumice dne 26. 1. 2009. Od tohoto data MS Šumice není účastníkem řízení v dané věci. Pro úplnost uvádíme, že naše MS nikdy nebylo proti výstavbě cyklostezky jako takové ani její výstavbu nehodlá brzdit, jak informujete Vaše čtenáře. Snahou bylo najít přijatelné řešení pro všechny zúčastněné strany.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.