Přihlásit

Na západě Čech přiznali majitelé 80 načerno držených zbraní (Mediafax)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Podle této amnestie mají majitelé nelegálně držených zbraní od letošního 1. února do 31. července šanci vyhnout se trestu za nedovolené ozbrojování, pokud načerno drženou pistoli nebo loveckou pušku přihlásí k legalizaci na kterýkoliv útvar policie. Nemusí přitom podávat vysvětlení, jak zbraň získali. Pokud není lustrací zjištěn majitel, je za majitele považován ten, kdo zbraň přinesl. Zbraň je podrobena kriminalistické expertíze, aby se vyloučilo, že s ní nebyl spáchán protiprávní čin.

"Do 1. března využilo této amnestie v Plzeňském kraji 64 občanů, od nichž policisté převzali 69 zbraní včetně samopalu, 45 kulovnic, 15 brokovnic a tří revolverů. V Karlovarském kraji evidují policisté zatím deset případů, kdy majitelé odevzdali 11 zbraní, hlavně kulovnice," řekla agentuře Mediafax mluvčí západočeské policie Martina Kohoutová. Podle ní je na území obou krajů 28 298 držitelů zbrojních průkazů, kteří mají celkem zaregistrováno 69 298 zbraní. Nejvíce majitelů zbraní je v Plzni, Klatovech a Karlových Varech.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.