Přihlásit

Nejostřejší nůž na světě byl v Brně (Brněnský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Stovky nožů nejrůznějších velikostí a tvarů, mačety, meče i nůž, o němž jeho výrobce tvrdí, že je nejostřejší na světě. To vše viděli o víkendu návštěvníci sedmnáctého ročníku mezinárodní prodejní výstavy nožů. V křížové chodbě brněnské Nové radnice, kde se výstava konala, se vystřídaly stovky návštěvníků. "Dělám repliky bojových a loveckých nožů už přes čtyřicet let a zájem je o ně pořád. Je tu vždy hodně lidí a dobrá atmosféra," pochvaloval si jeden z vystavovatelů Miloš Jun.
Nejen vidět, ale také koupit mohli lidé i nože, o nichž jejich výrobce tvrdí, že jsou nejkvalitnější na světě. "Před osmi lety jsem začal s výrobou nožů s tím, že chci, aby byly nejlepší ze všech. Na jejich výrobu používám speciální materiál," podotkl Hirozhi Hanada, který na výstavu dorazil z Japonska a ostrost nožů názorně předvedl návštěvníkům, když přeřezával svazek bambusových prutů. Takový nůž si mohli zájemci koupit na místě za osm set až dva tisíce dolarů. Součástí výstavy, která patří k těm větším v Evropě, byl také souboj šermířů Staré gardy z Brna, kterým na nádvoří radnice tleskaly desítky lidí.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.