Přihlásit

Mé toulky za zvěří jsou určeny dětem (Hodonínský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Jde o soutěž v kreslení, která je určena pro všechny děti od mateřských po základní školy na Hodonínsku," uvedl předseda Okresního mysliveckého spolku Radovan Mančík. Posláním soutěže je zachytit zážitky dětí, které získaly při toulkách přírodou a při pozorování života zvěře žijící v české přírodě, a umocnit v nich pozitivní vliv přírody na rozvoj jejich ekologického cítění a vnímání přírody. "Soutěž pořádáme už po několikáté a pravidelně se nám sejde až čtyři sta obrázků," pokračoval Mančík.
Soutěžní klání je rozděleno do čtyř kategorií, a to pro děti do šesti let, od šesti do osmi let, od devíti do dvanácti let a od třinácti do patnácti let.
"Děti mohou získat věcné ceny jako poháry nebo medaile," řekl Mančík. Všechny soutěžní obrázky jsou poté vystaveny na dubnové přehlídce trofejí. Vítězné obrázky postupují do národního kola. "V loňském roce se nám podařilo to, že ze tří dětí nám jeden v národním kole vyhrál první místo," pochválilMančík.
Zájemci musí svá dílka zaslat nebo předat nejpozději do 25. března na Okresní myslivecký spolek, který sídlí na adrese Purkyňova 32, Hodonín. Obsahovat musí jméno autora, třídu, soutěžní kategorii, adresu bydliště, adresu školy, název práce a název soutěže. Vyhodnocení se uskuteční 30. března v prostorách Okresního mysliveckého spolku.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.