Přihlásit

Klášterecký zámek zve na Fotolovy (Chomutovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Špičkové fotografie prezidenta specializovaného Klubu fotografů přírody při Českomoravské myslivecké jednotě v Praze lze zhlédnout do pátku 27. března.
Výstava nesoucí název Fotolovy na zámku je otevřená od pondělí do pátku od 9 do 15 hodin. V poslední den výstavy proběhne v 17 hodin slavnostní zakončení výstavy s besedou a promítáním snímků z expedice SHAPE St. Eustatius 2009.
Rostislav Stach se od 2. března účastnil s mezinárodní skupinou SHAPE další expedice, která měla za úkol fotograficky mapovat karibské ostrovy Nizozemských Antil. Dalším cílem byl tentokrát Národní Park na exotickém ostrově St. Eustatius, na severu Karibského moře. A samozřejmě stejně jako v loňském roce na ostrově Bonaire i tady měli s Mirou Zumríkem fotografovat hlavně ptáky v okolí a na vulkánu Quill.
Ve svém archivu má fotograf více než sedmdesátpět tisíc snímků, přes čtyřista druhů savců, ptáků, obojživelníků, plazů, hmyzu. Při fotografických cestách navštívil Namibii, Zambii, Zimbabwe, Tanzáni, Keňu, Botswanu, Malawi, Aljašku, Francii, Kamčatku, Litvu, Maďarsko, Maroko, Egypt, Norsko, Holandsko, Německo, Polsko, Nizozemské Antily, Rakousko, Rumunsko, Bělorusko, Moldavii, Spojené Arabské Emiráty, Slovensko, Španělsko, Skotsko, Švédsko, Ukrajinu, Colorado, Wyoming, Montanu.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.