Přihlásit

Tolik loveckých trofejí pohromadě neuvidíte každý den (Žďárský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Nimrodi tam vystavují například až kolem třinácti set trofejí srnců.
"Je tady také velice dobrá kolekce muflonů a daňků. K vidění je spousta význačných trofejí, které podle mezinárodních hodnotitelských metod dostávají medaile. Je tady několik zlatých medailí v kolekci muflonů, máme i dva zlaté jezevce a jednu lišku, čtyři stříbrné a čtrnáct bronzových srnců, několik stříbrných a bronzových daňků a podobně. Výstava skutečně stojí za návštěvu," konstatoval Oldřich Sedlář z Okresního mysliveckého spolku.
Pro veřejnost je výstava otevřena ještě dnes a v neděli vždy od 8 do 17 hodin. "O víkendu zde budou mít stánky i prodejci mysliveckých potřeb a suvenýrů a také si návštěvníci mohou nabídnout zabijačkové speciality," podotkl Sedlář.
Výstava je loveckým výsledkem předloženým k veřejné kontrole ze 127 honiteb ze žďárského okresu za loňský rok. A zmíněný psík? To je příslušník jednoho z nových druhů zvěře, které se na Žďársku začaly v poslední době vyskytovat. Přišel k nám až ze Sibiře, a už se u nás zabydlel.
"Na Žďársku už bylo také sloveno osm norků amerických, kteří se do volné přírody dostali díky ,péči' takzvaných ochránců přírody, kteří napadli kožešinové farmy a dovolili, aby zvěř unikla. Ta se samozřejmě přizpůsobila, a teď kolem vodních toků ničí veškeré živočišstvo," dodal Oldřich Sedlář

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.