Přihlásit

Kratochvíle se znovu otevírá myslivcům (Prachatický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Netolice
Pro účastníky z celé Evropy i ze zámoří připravili organizátoři akce slavnostní setkání v kostele na zámku Kratochvíle. V sobotu čtvrtého dubna je pro veřejnost připravena ukázka na dostihovém hřišti Kratochvíle. V půl jedné odpoledne se mohou zájemci podívat na slavnostní nastoupení jezdců na koních se smečkou a samotné zahájení honu, a to za doprovodu loveckých rohů Schwarzenberského Tria.
Od půl páté večer bude následovat Halali, tedy slavnostní fanfára troubená na lovecké rohy k uctění zvěře. Poté přijde na řadu samotné ukončení honu, a to znovu na závodišti.
Jedná se o jedinečnou podívanou a ojedinělou akci, a to v rámci celé České republiky. Netolická tradice si získává každým rokem stále více nadšených příznivců nejenom z Jižních Čech. Na obdobný program se mohou zájemci těšit také od dva dny později, tedy v pondělí šestého dubna.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.