Přihlásit

Pojištěný pes může cestovat (Lidové noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Postihy jsou velmi vysoké, proto je vhodné předem myslet na možné riziko a preventivně uzavřít pojištění vašeho psa. Tento typ pojištění za vás hradí nejen škody způsobené psem, ale také některé veterinární úkony. Myslete na možné riziko a zajistěte si pojištění svého psa včas.
Pojištění se vztahuje na odpovědnost pojištěného za škodu způsobenou psem třetí osobě, za kterou odpovídá jako psův vlastník. Pojištění lze sjednat zároveň také na odpovědnost za škodu způsobenou loveckým psem při výkonu práva myslivosti. Cena tohoto typu pojištění se pohybuje od 600 do 1500 korun za rok.
Většina pojišťoven speciální připojištění za škody způsobené psem nabízí jako součást nebo doplněk pojištění domácnosti a rodiny. Cena připojištění se v tomto případě pohybuje cca od 300 do 700 korun ročně.
Výhod, které můžete získat, je mnoho: pojištění může hradit některé náklady na veterinární péči, díky pojištění můžete se psem vycestovat mimo Českou republiku a pojištění za vás hradí veterinární péči v zahraničí. Rozsah pojištění psů se pohybuje od 10 000 Kč do 30 000 Kč, limit plnění odpovědnosti za škodu způsobenou psem je až do výše půl milionu korun (to v případě, že dojde ke smrtelnému úrazu). Pokud během roku dojde k vyčerpání pojistného limitu, lze jej doplacením 1,5násobku ročního pojistného znovu obnovit.
Pokud chcete svého čtyřnohého přítele pojistit, musí být starý více než šest měsíců a méně než osm let. Také musí být evidovaný na krajském nebo městském úřadě (jinými slovy, musí mít psí známku) a při uzavírání smlouvy se hledí i na to, zda je pes v dobrém zdravotním stavu

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.