Přihlásit

Myslivcům z Podhorské lišky zmenšuje pole výstavba domků (Teplický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jejich hraniční pásmo vymezuje zhruba objekt šroubárny v Krupce, pak patří do jejich správy území směrem od Krušných hor pod silnicí I/13 (Krupka - Dubí - Osek), až k oboře do Mstišova, poté zhruba až ke Kamennému pahorku k železniční horní dráze, směrem k Lesní bráně, na kruhák k Lídlu, přes Nákladní ulici až ke Kauflandu a zpět směrem na Krupku přes Zámeček ke šroubárně.
Rozlohou to zabírá zhruba 862 hektarů, nicméně jak uvádí předseda sdružení Jiří Kulda bude to ubývat, neboť se v revíru plánuje výstavba rodinných domků v několika lokalitách. "Zákon sice říká, že se nesmí přerušit přírodní migrace zvěře, ale nikdo se s vámi o tom nebaví. Prostě to zaberou a postaví tam domky. Když to tedy vezmu od Unčína až po Duby, tak z Krušných hor neprojde nic a zpět také ne," říká myslivec Jiří Kulda. Že by ale sdružení zaniklo, to nehrozí, neboť limit 500 hektarů zůstane i dál. V revíru Podhorské lišky je možné pozorovat bažanta, srnčí,v oblasti Mstišova černou zvěř, pár kusů vysoké. Přes zimu se stáhne zvěř z Krušných hor.
Myslivce z Podhorské lišky trápí také pytláci, kteří loví v revíru. K této problematice se vrátíme v Deníku v dalších článcích.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.