Přihlásit

Myslivci bilancovali, kulturák v Záříčí hostil přehlídku trofejí (Kroměříéžský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Hodnocení zvířecích trofejí proběhlo už v únoru. Hodnotitelská komise posoudila chovnost, vyhodnotila, jak bylo se zvěří hospodařeno. Pro každý druh zvěře jsou daná kritéria, kterými se musíme řídit," informoval Jan Černošek, předseda hodnotitelské komise.
V kulturním domě v Záříčí si mohli lidé prohlédnout ohodnocené trofeje dančí, srnčí, a mufloní zvěře nebo třeba i lebky lišek.
"Mám manžela, syna i vnuka u myslivců v chropyňském sdružení, tak jsem se sem přišla podívat," prozradila návštěvnice Miloslava Horáková z Chropyně.
Nejvíce bodů od hodnotitelské komise získala trofej srnce, uloveného Miroslavem Ižou.
V loňském roce přitom myslivci v celém Kroměřížsku ulovili 586 srnců, 35 jelenů, 70 kusů samčí dančí zvěře, desítku muflonů a 1469 divočáků.
"Poděkování patří především zdejšímu obecnímu úřadu, že nám umožnil tady uspořádat přehlídku, a také krajskému úřadu, že poskytl kroměřížskému regionu sto tisíc korun na ozdravovací akci zvěře. Když je totiž zvěř zdravá, zvyšuje se její chovná hodnota," uzavřel předseda Černošek.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.