Přihlásit

Myslivci beze zbraní ulovili tunu odpadků (Slovácký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Uherské Hradiště
Pokud se nechceš spolehnout na úřady, odstraň problém sám. Nejspíš tímto rčením se pravděpodobně řídili myslivci ze sdružení Korábek z Vések, kteří se rozhodli pomoci přírodě. Několik desítek mužů v zelených uniformách se vydalo do okrajové části Uherského Hradiště na lov beze zbraní. Jejich cílem byla městská část Mařatice a cesta vedoucí k rozhledně Rovnina. "Povalovaly se tam stará rádia, pneumatiky, PET láhve, torza jízdních kol a další předměty. Mám pocit, jakoby lidé v poslední době ztratili zábrany a do přírody uklízí odpad všeho druhu," kroutil nad počínáním neukázněných obyvatel města jeden z myslivců Čestmír Bouda. Odpadky sbírali do pytlů, které pak převezli k jednomu ze svých členů. Ten pak zhruba jednu tunu odpadků převezl do sběrného dvora v Jarošově.
Myslivci museli před výšlapem do terénu požádat o svolení odbor životního prostředí. "Provedli jsme místní šetření v dotčené lokalitě, protože cesta k Rovnině patří městu. Přítomnost odpadu v této části města se skutečně potvrdila, a proto jsme aktivitu myslivců uvítali," poznamenal pracovník Odboru životního prostředí v Uherském Hradišti Květoslav Fryšták.
Městští strážníci potvrdili, že ročně jim lidé ohlásí několik případů nálezu černých skládek.
"Jedná se o deset až patnáct oznámení ročně. Situace se ale postupem let zlepšuje. Domnívámse, že za zlepšením situace stojí zřízení sběrných dvorů ve městech a obcích regionu," komentoval situaci Vít Sukup z hradišťské městské policie.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.