Přihlásit

V hlavní roli les (TV revue)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Jejich společným cílem bylo přichystat kvalitní sérii pořadů ukazujících obecně přírodu a speciálně myslivost v Čechách a na Moravě v historických souvislostech; konkrétně myslivost jako životní styl, jako záležitost milovníků a ochránců přírody, kteří ctí tradice, etiku a morálku.
Projekt je určen širokému okruhu televizních diváků, tedy nikoli pouze myslivcům, což i odpovídá současné aktivní mediální politice Českomoravské myslivecké jednoty, která chce také tímto způsobem oslovit "nemyslivce" a vylepšovat svůj, některými médii poněkud pokřivený, obraz na veřejnosti.
Prvních osm dílů mělo pozitivní divácké reakce a mimořádně vysokou sledovanost, a právě proto po odvysílání repríz nasazuje Česká televize od 16. dubna dalších deset nových dílů.
Každý zhruba půlhodinový díl se skládá ze tří monotematických bloků, jejichž pestrá skládanka představuje z různých úhlů pohledu činnost myslivců a jejich pozitivní vliv na přírodu a zvěř, ale také na společenské dění hlavně na venkově, zavádí diváka do různých zajímavých přírodních regionů a seznamuje ho s jejich živočišnými obyvateli. Tvůrci se nevyhýbají ani některým kontroverzním tématům, jako jsou škody způsobené zvěří v lesích, přemnožení divočáků, vztah myslivosti a ochrany přírody a podobně.
Dokumentární cyklus připravuje v Centru vzdělávacích pořadů zkušený a úspěšný dokumentarista, scenárista, režisér a kameraman Jan Mudra, mimochodem také myslivec, dramaturgem pořadů je Miloslav Vydra a na výběru témat a na scénářích se podílejí i zástupci Českomoravské myslivecké jednoty Jaroslav Šprongl a Jaroslav Kostečka, jenž je i vedoucím projektu.
V následujících dílech se podíváme za mufl ony na Jablonecko, dozvíme se víc o umění preparátorů, zjistíme, jaké zkoušky musejí plnit lovečtí psi, nebo se projdeme Krkonošským národním parkem.
(Podle materiálů ČT zpracovala DEN)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.