Přihlásit

Myslivci hlásí po zimě jen malé ztráty (Olomoucký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Zaznamenali jen malé množství uhynulých jedinců, protože počasí zvířatům neznemožňovalo dostat se k potravě. Chladné počasí a sníh jsou pryč, takže myslivci sečetli, kolik zvěře jim přes zimu uhynulo. Letošní rok si podle nich stojí lépe než ty minulé. "Nebyla ledovka, takže se zvířata tak často nezranila a lépe se dostávala k potravě. Proto byly ztráty ojedinělé," řekl Vojtěch Grézl, předseda olomouckého mysliveckého spolku.
S příchodem jara na myslivce čeká úklid. Je potřeba, aby vyčistili krmná zařízení, a také musejí provést opatření, která zabrání přenosu chorob. V lesích jsou už totiž první mláďata. "Máme malé divočáky, muflony a zajíce," pochlubil se Grézl.
Protože začíná období, kdy na svět přichází potomci lesní zvěře, vyzývá předseda myslivců lidi, aby se v lesích chovali podle pravidel. "Nejdůležitější je, aby byl v přírodě klid, aby se návštěvníci mláďat nedotýkali, protože by je matka pak nepřijala zpátky, a také aby tam nejezdili auty a motorkami. Pokud se vydají na procházku se psem, apeluji na všechny, aby neměli psa puštěného na volno," vyjmenoval předseda.

 

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.