Přihlásit

Druhý ročník okresního kola "Zlaté srnčí trofeje" (Havlíčkobrodský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Po krátkém přivítání účastníků a za zvuku lesnic se děti rozdělené podle věku do dvou kategorií na mladší a starší vydaly měřit své vědomostní síly.
Na mladší - kategorii A čekal nejprve teoretický test ze znalostí myslivosti a ochrany přírody. Starší děti z kategorie B se mezitím vydaly na praktickou stezku umístěnou v areálu zámeckého parku.
Zde na ně čekalo celkem 9 stanovišť (poznávání parohů, letorostů, semen lesních dřevin, vycpaniny zvěře, myslivecká mluva, kynologie, listy lesních dřevin a keřů, stopy zvěře a střelba ze vzduchovky). Ta samá trasa čekala i na mladší závodníky, které vystřídali v lavicích ti starší, aby vyřešili teoretický test.
Po výborném guláši a občerstvení, které bylo v režii zámku Vilémov, čekala na děti přednáška o střelectví od p. Zackla.
Rozhodčí z jednotlivých stanovišť a vedoucí kroužků museli v tomto čase vyhodnotit teoretický test a sečíst celkové body.
Na dětech už byla znát značná nervozita a každý se už těšil na vyhlášení. Pořadatelé z HS Vilémov si ovšem pro děti připravili ještě krátkou poučnou ukázku přijímání nového myslivce. Vše bylo připraveno k slavnostnímu vyhlášení. Díky štědrosti sponzorů každý soutěžící odcházel s taškou plnou věcných cen a diplomem. Pro prvních pět dětí v každé kategorii byla nachystána hodnotná knižní odměna. Na vítěze v kategorii A čekala koloběžka, na druhého Mp3 přehrávač a pro třetího byla výbava na kolo.
Vítěz v kategorii B obdržel horské jízdní kolo, druhý rádio, a třetí USB Flash disk.
Soutěžící na stupni vítězů byli dekorováni medailí a převzali od paní starostky Vilémova Jaroslavy Dvořákové pamětní knihu Vilémov.
Závěrem bych velice rád poděkoval všem, kteří na konání soutěže měli velkou zásluhu. S dětmi a mezi sebou jsme se loučili s pocitem, že i v dnešní uspěchané době se ještě najde parta nadšených lidí, kteří dokážou ve svém volném čase uspořádat pro děti takovouto akci.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.