Přihlásit

Na vrchu Rudný vysvětí pomníček svatého Huberta (Jihlavské listy)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pomníček je umístěn v místě, které je v lesnických mapách nazýváno "U svatého Huberta" a dříve zde stával dřevěný kříž se stříškou a obrazem patrona myslivců svatého Huberta.
Obnovu pomníčku iniciovali pracovníci státní správy lesů a myslivosti magistrátu města Jihlavy. Nový pomníček svatého Huberta věnovala městu Jihlava Hospitální nadace Františka Antonína hraběte Sporcka v Kuksu, kterou podporují členové Řádu sv. Huberta. Řezbu svatého Huberta s jelenem, která je osazena do mohutného dubového kmene, vytvořil Karel Hurdálek z Hronova.
"Nový pomníček bude slavnostně odhalen nadcházející úterý 5. května v 10.00 hodin a bude umístěn v lese u lesní silničky, která vede od zastávky městské hromadné dopravy "U Lyžaře" východním směrem ke sjezdovce," řekl mluvčí radnice Radek Tulis s tím, že vysvěcení pomníčku se ujme svatojakubský farář Petr Ivan Božík.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.