Přihlásit

Volduchy obsadili majitelé ohařů (Rokycanský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Volduchy
Týden po střeleckých přeborech zorganizovali představitelé okresního mysliveckého spolku další významnou akci. Pozvali do Volduch majitele dvaceti loveckých psů ke zkouškám vloh. "Osmkrát se jedná o ohaře a dvanáctkrát jsou zastoupena malá plemena," uvedla jednatelka OMS Světlana Vlnová. Sboru rozhodčích velel Jan Kozlík z Mirošova a z okresu se mimo jiné zapojili hodnotitelé Ladislav Fuchs, Petr Kalaš, Stanislav Vaněk nebo Jiří Sandtner. "Zajímá nás chování psa po výstřelu, slídění, nalezení zvěře a jiná kritéria," sdělil Kozlík. Každá disciplina byla oceněna jedním až čtyřmi body. Aktéři z Rokycanska, Plzeňska nebo Berounska připravili své čtyřnohé miláčky dobře. Pouze tři zástupci v malých plemenech (dvakrát šlo o jagdteriéry a jednou o jezevčíka) neuspěli.
Dalším podnikem myslivců na Rokycansku nyní bude v sobotu 16. května v Březina Zlatá srnčí trofej. Jde o soutěž pro mládež.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.