Přihlásit

Na Běláku pytlačil kachny (Prostějovský večerník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Takto asi přemýšlel muž, kterého policie stíhá za to, že si na Běláku "ulovil" tři kachny, z nichž dvě prokazatelně doma usmrtil.
"Policisté zahájili v těchto dnech trestní stíhání pro podezření z trestného činu pytláctví proti muži, který se měl protiprávního jednání dopustit tím, že uplynulou sobotu u rybníka v katastru obce Hluchov, v místě zvaném Bělecký Mlýn, odchytil nezjištěným způsobem bez řádného oprávnění nejméně tři kusy divokých kačen, dvě samice a jednoho samce. Mysliveckému sdružení tak způsobil škodu nejméně za 3 800 korun," uvedla mluvčí prostějovské Policie ČR Alena Nedělníková. Z dosavadního vyšetřování vyplývá, že muž kachny donesl domů a dva kusy usmrtil. "Za jeho jednání mu hrozí dle trestního zákona peněžitý trest, zákaz činnosti, propadnutí věci nebo v krajním případě trest odnětí svobody až na dva roky," vysvětlila mluvčí polici

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.