Přihlásit

Lovečtí psi skládali v Prapořišti zkoušky vloh (Domažlický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Ve zkouškách obstálo 23 psů. Několik dosáhlo plného počtu bodů, takže nakonec rozhodovalo stáří psů. Zde platí, že při rovnosti bodů je ve výhodě mladší pes," uvedl jednatel OMS Domažlice Petr Kopf a dodal, že zkoušky vloh nejsou lovecky upotřebitelnou zkouškou, ale spíše jakousi ukázkou vrozených vlastností psa a první větší kontrolou vůdce, jak je na tom se započatým výcvikem před dalšími náročnějšími zkouškami.
"Mezi slídiči, kde dominují němečtí křepeláci, byl díky stáří psa na prvním místě Tomáš Říha ml. z Horní Kamenice s Agou od Jana Rumla. Mezi jezevčíky-teriéry vyhrál Jaroslav Kalina z Kanic s jezevčíkem Caty od Kafíka a mezi retrívry se nejlépe umístila Jana Hromadová z Kožlan," uvedl Kopf .
Mezi ohaři, pro které je podle Kopfa u Brnířova příznivé prostředí díky dobrému zazvěření drobnou zvěří, byl první německý krátkosrstý ohař Hary z Ouhelí Jana Faschingbauera z Domažlic.
"Myslivci z MS Brnířov nám opakovaně zapůjčují zdarma honitbu a jejich připravenost na organizování zkoušek je na vysoké úrovni, za což jim patří náš dík," dodal Kopf.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.