Přihlásit

Ve vábení jelenů v Lysé dominovali Češi (redakce Světa myslivosti)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Každý ze soutěžících předvedl pět hlasů, a to hlas mladého jelena, starého jelena, jelena stojícího u laní, výzvu mladšího jelena ke staršímu a vítězný ryk. Z vítězství se nakonec radoval mistr Evropy z roku 2005 Josef Kapras, druhý skončil úřadující evropský šampion Jan Brtník a bronz vybojoval Tomáš Třeský. Nejlepším Slovákem byl na celkovém čtvrtém místě Jaroslav Dědič.

Úroveň soutěže byla podle organizátorů i diváků vynikající. Bylo znát, že obě země jsou v této disciplíně špička. Soutěž poněkud komplikovalo deštivé počasí, které organizátory donutilo přesunout se proti původnímu plánu z venkovního pódia do haly. I tak se pod střechu vměstnalo zhruba tisíc zvědavých diváků.

Za rok se však návštěvníci opakování exhibice pravděpodobně nedočkají, v Lysé zazní jen některé ukázky vábení. Jelenáři se však letos sejdou již 27. června na národním mistrovství v areálu kolem loveckého zámku Ohrada.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.