Přihlásit

Pohár Českého lesa vyhrál drsnosrstý jezevčík Sambor (Tachovská jiskra)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

"Soutěž je dvoudenní a skládá se z bzkoušek honičů a barvavářských zkoušek," sdělil Radomír Svoboda z Okresního mysliveckého spolku ČMMJ v Tachově.
"Psi (jezevčíci a teriéři, pozn. red.) na soutěži prokazovali, jak umí dohledat postřelenou spárkatou zvěř. To znamená zvěř černou, divočáky, srnčí, nebo jelení. Pohár je tedy kynologickou soutěží," uvedl Svoboda. Barvářské zkoušky honičů jsou zaměřeny na dosled divokých prasat a barvářské zkoušky malých plemen jsou zaměřeny na dohledávku ostatní spárkaté zvěře. "V první soutěži jdou psi po stopě našlapané spárky zvěře. V neděli se pak prováděl dosled  zvěře po pobarvené stopě. O pohár soutěžilo dvanáct nejlepších psů z celé republiky. "Získají i titul Národní šampion práce," uvedl Radomír Svoboda. Vítězem zkoušek honičů se stal Bohuslav Vaníček s jezevčíkem Fidem. Barvářské zkoušky pak vyhrál Pavel Kovařík s jezevčíkem Samborem, který se stal i celkovým vítězem. Svoboda tímto také děkuje Kolowratovým lesům, Mysliveckému sdružení Tetřívek Rozvadov a Obci Rozvadov.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.