Přihlásit

Oranžoví asfaltoví holubi vyletovali z dvaadvacetimetrové věže (Slovácké noviny)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Na asfaltové terče (holuby), vrhané z věže vysoké dvaadvacet metrů, pálili závodníci z pěti stanovišť. Ty byly od vysoké, štíhlé dřevěné stavby vzdáleny třicet metrů. V takzvaném uzavřeném závodě tříčlenných týmů měl každý ze střelců k dispozici třikrát 25 holubů, zatímco jednotlivci v otevřeném závodě jen dvakrát dvacet pět terčů.
V uzavřeném závodě nimrodů z našeho okresu zvítězilo družstvo mysliveckého sdružení Lípa Staré Město ve složení Milan Juřička, Libor Škrhák, František Zbraněk. Prvenství mezi týmy z jiných okresů si vystřílelo družstvo Lesů České republiky z Bzence na Hodonínsku. Jeho dva členové Václav Janský (43 zasažených terčů) a Jiří Sochor se čtyřiceti sestřelenými holuby obsadili první dvě příčky v otevřeném závodě jednotlivců. Třetí místo si vystřílel Pavel Hruška z Mysliveckého sdružení Blatnice

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.