Přihlásit

Myslivci zvou na slavnosti (Mladá fronta DNES)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Návštěvníkům se představí nejen Trio loveckých trubačů Českomoravské myslivecké jednoty Praha se svými mysliveckými fanfárami. "Přijedou také trubači z bavorského Tirschenreuthu, kteří se nabídli sami," uvádí Petr Dolejš, jeden z hlavních organizátorů slavností. Na programu se podílí i další obce z Bavorska a Saska.
Účinkující seznámí s mysliveckými tradicemi, předvedou vábení zvěře či pasování lovců, představí nejrůznější plemena loveckých psů, program obohatí také vystoupení společnost ochrany dravců a sov Merlin. Jako každý rok předseda Okresního mysliveckého spolku slavnostně předá vyznamenání a ocenění. Zájemci mohou zhlédnout výstavu dětských výtvarných prací a fotografií na téma Život v přírodě, které se zúčastnily děti z okolních škol i zpoza německých hranic. Přístupná veřejnosti je již od včerejška také druhá výstava v budově městského úřadu, kde špičkoví čeští fotografové přírody dokumentují svoji cestu po Africe.
Po celou dobu slavností je zajištěno bohaté občerstvení, stánky s mysliveckým zbožím, zájemci mohou vyzkoušet svou dobrou trefu na oblíbené laserové střelnici. Nabitý program uzavře závěrečná salva ostrostřelců z Rittesgrünu

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.