Přihlásit

Vlčáka brutálně zastřelil údajně myslivec (Týdeník okresu Nový Jičín)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Po stavbě dálnice ve Vražném se již několik dnů procházel německý ovčák. Hlídač, který jej několik dnů krmil, zavolal na policejní obvodní oddělení v Odrách, aby jej odvezli. "Byla jsem právě jako zapisovatel u voleb, když za mnou policisté přijeli a ptali se na to, jestli lze umístit psa v útulku v Odrách. Řekla jsem jim, že pokud je volné místo, není v tom problém. Jediný rozdíl je v tom, že psy odchycené v Odrách umísťujeme v útulku na náklady města Oder, pokud je ten pes z jiné obce, pak za jeho ubytování platí ta daná obec," uvedla Irena Mecová z odboru životního prostředí Městského úřadu v Odrách a dodala, že v současné době je v útulku například pes, za nějž platí obec Jeseník nad Odrou.
Policie se jí v sobotu 6. června údajně ozvala ještě jednou. "Řekli mi, že se jedná o zabití psa a že ještě prokonzultují, zda nepůjde o trestný čin. Jinak nám to tady postoupí," dodala ještě Mecová.
Podle informací, které se podařilo Deníku zjistit, se na místo dostavil jeden vlivný občan a s ním asi osmdesátiletý muž, který by měl být myslivec. Ten měl u sebe zbraň, kterou psa doslova popravil. Když psa střelil do hlavy poprvé, pes poodběhl. Po druhé ráně do hlavy si pes sednul a kňučel, přičemž z něj crčela krev. Až třetí rána poslala psa k zemi, kde pošel. "Událost zatím řešíme jako přestupek a prověřujeme další skutečnosti," potvrdila událost novojičínská okresní policejní mluvčí Miroslava Michálková Šálková a dodala, že policie nevylučuje právní překvalifikaci tohoto činu. Vyjádření zmíněného vlivného občana se nepodařilo získat. Podle získaných informací v neděli odjel na čtrnáctidenní dovolenou.
Odchyt potulných psů řeší v Odrách prostřednictvím společnosti SLUMEKO, která pro město vykonává i jiné služby. "Policie mě kontaktovala kvůli nějakému potulnému psu ve čtvrtek večer. Vyškolení lidé pro odchyt ale nemají pohotovost, tak jsem řekla, aby v případě potřeby někdo zatelefonoval v pátek ráno. Pak už se ale nikdo neozval," řekla Petra Holišová z oderské pobočky společnosti SLUMEKO. To, že pes mohl klidně skončit v útulku v Loučkách, místní části Oder, potvrdila Marie Mecová, která jej spravuje. "Momentálně tam máme volné místo," řekla.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.