Přihlásit

Síčky ožily brokovou střelbou (Kroměřížský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Závod bpořádan na oslavu měsíce, který je měsícem myslivosti už řadu let.
MS Rataje, jehož honitba se nachází na jihozápad od města Kroměříž, má rozlohu necelých 1300 hektarů, z nichž téměř 1/3 tvoří mimo jiné pole a remízky. Zbylá rozloha připadá na les ležící v oblasti zvané Zborovský les.
Z drobné zvěře, která zde převládá, se jedná především o zajíce a bažanta.
Spárkatou zvěř zastupuje hlavně srnčí, která je na velmi slušné úrovni, muflon a dnes už častěji se objevující černá zvěř. Naše MS pořádá závody v každém mysliveckém roce dva, jeden uzavřený, určený jen pro své členy, a dále veřejný, který se zpravidla uskutečňuje vždy koncem léta.

Úspěšní střelci
Vítězi letošních střeleb se stali: 1. místo Karel Mrhálek s nástřelem 30/30, 2. místo Miroslav Poledňák ml. s nástřelem 30/30 a na třetím místě se umístil Josef Poledňák s 30/30.
Dále proběhl závod pool, který vyhrál K. Mrhálek. Po ukončení závodu byli všichni účastníci pozváni k občerstvení a oslavě 60. narozenin místopředsedy MS Rataje pana Oldřicha Skopala.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.