Přihlásit

Myslivci uklízeli nepořádek v přírodě (Hradecký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Brigádnickou akci provádíme v tomto období každoročně s cílem očistit přírodu od nebezpečných odpadků a vytvořit tím kvalitní životní podmínky pro všechny volně žijící druhy zvěře. Návštěvníkům okolí Bydžova chceme zpříjemnit procházky přírodou bez odpadků.
V přírodě okolo Nového Bydžova můžete spatřit mladé zajíčky, srnčata, bažantí či koroptví kuřata a mláďata zpěvného ptactva.
Myslivecký hospodář, myslivecká stráž a mnozí členové mysliveckého sdružení věnují kontrole honitby neustálou péči. Žijí však mezi námi občané, kteří zřejmě nemají kladný vztah k přírodě a k životu v ní a pletou si les s popelnicí. Neustále vyhazují různý domovní odpad do přilehlých remízů, svodnic, příkopů apod.
Výjimkou nejsou pneumatiky, autobaterie a všude přítomné plastové láhve.
Věříme, že způsob, jakým se snažíme naše honitby vyčistit od odpadků je správný a je to jedna z možností, jak udržet čistou přírodu pro volně žijící druhy zvěře.
Naše myslivecké sdružení vynakládá nemalé finanční prostředky k zabezpečení návratu některých druhů zvěře do volné přírody, zlepšuje biotopy a snaží se v maximální míře starat o stávající zvěř.
Touto cestou chci požádat všechny občany Nového Bydžova, aby chránily přírodu ve svém okolí a nebyly lhostejní k počínání občanů znečisťujících přírodu.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.