Přihlásit

Zbrojařský boss a kamarád Grosse: Shodili ho z posedu? (blesk.cz)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Nešťastná náhoda? Už to tak nevypadá. Myslivec, o kterém se dlouho myslelo, že Muselovi zachránil život, byl teď obviněn z pokusu o jeho vraždu!

Na Slovácku chodíval podnikatel Musela se zkušeným myslivcem do lesa na lov. Bylo tomu tak i loni koncem října. Oba se dopoledne vypravili do lesa mezi Velehradem a Salaší. Musela údajně zůstal na jednom posedu, druhý nimrod šel k dalšímu. Když se Musela zřítil do šestimetrové hloubky, byl prý druhý muž k posedu zády. Běžel k němu, vytáhl mu zapadnutý jazyk a zavolal pomoc. Záchranáři se k nim dostávali v těžkém terénu hodinu, boj o život na ARO nemocnice Musela vyhrál.

Zachránce? Vrah?
Vypadalo to na nešťastnou náhodu, vše se ale obrátilo. Případu se ujal útvar pro odhalování organizovaného zločinu (ÚOOZ) a vyhodnotil ho jako pokus vraždy!

"Záchrance" byl každopádně letos na jaře obviněn z pokusu vraždy a téměř dva měsíce strávil ve vazbě. "Podle znalců si nemohl bratr způsobit taková zranění pádem. Utrpěl mnohačetná zhmoždění mozku, zlomeninu spodiny lební. Měl polámaná žebra, proraženou plíci. Došlo k nevratnému poškození bratrova duševního stavu. Vyžaduje celodenní lékařskou péči," uvedl Karel Musela (54), bratr podnikatele.

Kam zmizely části zbraně?
Musela měl v ten den u sebe loveckou pušku. "Policii odevzdal jeho kolega nimrod jen hlaveň a zámek zbraně. Ostatní zavezl k opravě puškaři. Jsem přesvědčen že právě s touto zbraní mohl být trestný čin spáchán. Lékař mě seznámil se snímky z cétéčka. Ukázal mi trojnásobnou frakturu lebky na levé straně.," říká Karel Musela.

Podle jeho slov se Pavel znal s přítelem nimrodem od roku 2002. Když se Musela stal generálním ředitelem v Letu Kunovice, tento muž tam přešel. "Vím, že spolu koupili i nějaký domek. Brácha mu na něj půjčil něco přes dva miliony," tvrdí Karel Musela.

Blesk se pokusil kontaktovat i obviněného, mluvil za něj jeho právník. "Obviněný vinu odmítá," reagoval pouze advokát.

Zbrojař Pavel Musela (50)
* Kvůli vazbám na francouzské zbrojní koncerny byl přezdíván >francouzská spojka«
* V minulosti byl generálním ředitelem Omnipolu
* Působil jako viceprezident česko-arabské obchodní komory
* Přispíval na volební kampaň ČSSD, byl přítelem Stanislava Grosse
* Obchodoval se zbrojním materiálem pod společnosti Pamco
* Vlastní v Pardubicích společnost T-CZ (dříve výrobce radiolokátoru Tamara)
* Podílel se na obchodu s obrněnými transportéry Pandur pro naši armádu za miliardy

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.