Přihlásit

Myslivecký seminář nejen pro ženy s bavorskou účastí (Českokrumlovský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Bechyně
Pořadatelem společného setkání byla Jihočeská společnost pro ochranu přírody a myslivost o. p. s. (JISOPM), která je spolu s Bavorským mysliveckým svazem nositelkou projektu Síť biodiverzita/myslivost - Netzwerk Biodiversität/Jagd realizovaného v rámci Operačního programu Evropské územní spolupráce Cíl3 Česká republika - Bavorsko.
Pro účastnice a účastníky dvoudenní akce byl připraven bohatý odborný program se zaměřením na postavení žen v současné myslivosti. Páteční den strávili účastníci v kongresových prostorách zámku Bechyně, kde účastníky přivítal a celým seminářem provázel předseda JISOPM Roman Urbanec. Semináře se účastnilo celkem 22 zahraničních účastnic a účastníků, v čele s prezidentkou Bavorského fóra lovkyň (Bayerische Jägerinnenforum) Renate Weberovou a členem prezidia Bavorského mysliveckého svazu Rainerem Kastlem. Všechny přítomné přivítal za českou stranu také místopředseda ČMMJ Jiří Chmel a dále radní Jihočeského kraje - zástupce hejtmana pro cestovní ruch František Štangl.
V průběhu pátečního semináře zazněly zejména témata týkající se postavení žen v myslivosti v minulosti a jejich současná úloha, srovnání situace v České republice a Bavorsku a v neposlední řadě také otázky společné minulosti a potřeba aktivní přeshraniční spolupráce pro budoucnost. Během dne zazněly příspěvky Dr. Vodňanského (Středoevropský institut ekologie zvěře), paní Weberové (Bayerische Jägerinnenforum), paní Eisertové, paní Kubešové (obě OMS České Budějovice), slečny Fröstlové (OMS Český Krumlov) a paní Šťávové (OMS Tábor).
V sobotu se účastnice přesunuly na lovecký zámek Ohrada, kde se v průběhu dne účastnili bohatého programu Národních mysliveckých slavností.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.