Přihlásit

Hubertovy myslivecké slavnosti (Šumperský a jesenický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Letošní program byl nazván Hubertovy myslivecké slavnosti a jak už název napovídá, hlavního slova se nemohl ujmout nikdo jiný než sv. Hubert, patron myslivců, .
Osvětová činnost byla nyní zaměřena na děti ze Speciální základní školy, Hanácká 3, v Šumperku, resp. žáky 2., 3. a 7. tříd. I přes nepřízeň počasí se členům MLK podařilo program připravit a po příchodu dětí i zrealizovat.
Sedm stanovišť, na kterých se žáci dozvěděli něco o mysliveckých zvycích a tradicích, kynologii, osobnosti myslivce, loveckém střelectví, chovu a péči o zvěř, jim určitě přineslo nemalý zážitek, umocněný praktickou střelbou ze vzduchovky, hrou na loveckého psa a norování lišky, oblékáním figuranta, osaháním preparátů zvěře, zhlédnutím výcviku loveckého psa a prohlídkou školní bažantnice s koroptvemi a bažanty obecnými, zlatými a královskými.
Na závěr byli všichni účastníci pasováni na přátele sv. Huberta, obdrželi diplomy a věcné dary.
Dětem se program velice líbil a s nadšením se vyptávaly, kdy budou moci opět přijít. Za stranu pořadatelů mohu taktéž konstatovat spokojenost, ale zároveň i vyjádřit malou lítost nad tím, že z důvodu vysoké absence žáků ve škole na konci školního roku byla účast i přes bohatý program, nízká.
Akci finančně zajistilo město Šumperk, s dotací 5 000 Kč, a OMS ČMMJ Šumperk. Účastníkům, sponzorům i pořadatelům Myslivecko-lesnický kroužek děkuje a těší se na další spolupráci

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.