Přihlásit

V Pivíně pokřtili vrhačku asfaltových holubů

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Novou vrhačku pořídili členové Mysliveckého sdružení v Pivíně za zhruba 95 tisíc korun. Částkou 80 tisíc korun přispěl obecní úřad, zbytek ukrojili ze svých skromných prostředků. "Jde o vzájemnou spolupráci obce a sdružení. Bez finančního přispění obce bychom nemohli fungovat, na oplátku se staráme o zeleň v obci i okolí, udržujeme lesní porosty a mysliveckou chatu. Každý rok sázíme nové sazenice stromků a rozšiřujeme zeleň v obci," uvedl Jaromír Dostálek, který má pod palcem finance pivínských myslivců.
Závody se bodovaly ve dvou disciplínách, a to na dvacítku terčů v americkém trapu a stejný počet terčů na vysoké věži. V obou disciplínách trefují střelci terče letící vzduchem, takže rozhoduje rychlost, pohotovost a přesná muška. Díky tradičním sponzorům získávají nejlepší střelci hodnotné ceny, takže se sem vždycky rádi vracejí. "Závody probíhají za přísných bezpečnostních opatření. Policie české republiky provádí každoročně přísné kontroly střelnice a vydává osvědčení o technické způsobilosti, pivínská střelnice je státem uznané zařízení," ujistil Dostálek. Velkým lákadlem je také vyhlášená kuchyně. Vůně srnčího gulášku a specialit z udírny přiláká do střeleckého areálu také desítky gurmánů bez flinty.


 

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.