Přihlásit

Myslivci na Uherskohradišťsku vloni vyprodukovali 93 540 kilo zvěřiny (Slovácký deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Nejvíce masa bylo ze zvěře černé - 37 800 kg, nejméně pak ze zvěře mufloní, které bylo jen necelých třináct set kilogramů. Podle statistiky Okresního mysliveckého spolku Českomoravské myslivecké jednoty (OMS ČMMJ) Uherské Hradiště vyprodukovali vloni nimrodi o sedmnáct tisíc kilogramů masa víc než v roce předcházejícím a o 43 240 kilogramů víc než před deseti lety.
"Od roku 1999 došlo v odlovu spárkaté zvěře k podstatnému nárůstu. Kupříkladu černé zvěře bylo tenkrát uloveno 597 kusů, zatímco vloni to bylo 1512 kusů. Z vývoje odlovu černé zvěře lze konstatovat, že došlo ke značnému nárůstu početního stavu divočáků v okrese," potvrdil předseda OMS ČMMJ Karel Blahušek. Posteskl si ale, že proti předloňskému roku bylo vloni uloveno méně o dvě stě zajíců a o sto padesát bažantů.
Pro celou řadu mysliveckých sdružení je prodej zvěřiny jeden ze zdrojů prostředků, které pak vynakládají na nákup krmiva a léčiv pro zvěř, ale také na vybudování mysliveckých zařízení.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.