Přihlásit

Pytlácká noc na Malé Hané (Svitavský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Chornice
Už pošestnácté připravili chorničtí myslivci akci, která v sobotu pobavila lidi, kteří přišli do sportovního areálu. I přes nepříliš příznivé počasí se bavili a pochutnávali si na připravených zvěřinových dobrotách.
"Počasí nám letos sice moc nepřálo, ale myslivci nachystali spoustu stanů, takže jsme nezmokli," uvedl starosta Jiří Smékal. Ani letos nechyběl v rámci akce fotbalový turnaj. Loňské prvenství obhájilo družstvo ze Svitav. "Jsme starší pánové, kteří nabírají kila a tak se musíme hýbat," odpovídá Pavel Čížek na otázku, proč se každý rok Pytlácké noci zúčastňují. "Samozřejmě jsme tady také kvůli zvěřinovým dobrotám," podotýká. Dětem se spíše než jídlo líbí ukázky výcviku loveckých psů. "Letos se přehlídky, která se konala pošesté, zúčastnilo třicet dva plemen. Dokonce zde byl k vidění český fousek, což je jedno ze sedmi českých národních plemen," vysvětlil organizátor Roman Havlíček. "Pro myslivce z chornického sdružení Jezevec se stala Pytlácká noc mostem k lidem. Návštěvníci se pobaví a navíc se z výtěžku hradí třeba krmivo pro zvěř," sdělila Zuzka Bebarová - Rujbrová, která s pořadateli spolupracuje již řadu let.
Všichni se shodli, že příští rok budou na Pytlácké noci opět. Přáli by si ale trochu lepší počasí.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.