Přihlásit

Liška pokousala trempa (Opavský a hlučínský region)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Pro dokonalý návrat k přírodě si na noc ustlal ve spacáku pod širou oblohou s hvězdami. Nocleh byl romantický jen do půlnoci, kdy ho kousali jen komáři. Po hodině duchů však přišla ke spáči liška a úmysly neměla dobré. Zákeřně ho kousla do ruky čouhající ze spacáku a nepřestala ani, když se do něj vylekaný mladík zavrtal celý. Chvíli prý na něj přes látku ještě dotírala, ale nakonec to vzdala a odběhla do lesa.
Pokousaný spáč nic neriskoval a ráno putoval na infekční oddělení Slezské nemocnice. "Takové chování rozhodně není u lišky normální, a proto jsme hocha hned naočkovali proti vzteklině. Už je v pořádku na dalším táboře. Ptal jsem se ho, jestli si troufne znovu pod širák, a přiznávám, že mě kladnou odpovědí hodně překvapil," vzpomíná primář infekčního oddělení Slezské nemocnice Petr Kümpel na kuriózní případ z letošních prázdnin.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.