Přihlásit

Foxteriéři obsadili honitbu Břas (Rokycanský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Honitba Mysliveckého sdružení Jestřáb Břasy, která hospodaří na 535 hektarech, patřila kynologům. Sešli se zde už podruhé kvůli klubovým barvářským zkouškám honičů. Pořadatelem byl Klub chovatelů foxteriérů ČR.
Jedenáct majitelů těchto psů výjimečných loveckých vlastností se sjelo na Rokycansko z nejrůznějších koutů republiky. Zadával se tu titul CACT, CT a Klubový vítěz. "Účastníci měli zvládnout několik disciplín. Mezi ně patřilo vodění na řemeni, odložení, dosled černé zvěře na nepodbarvené stopě, chování u střelené zvěře a pochopitelně v průběhu celých zkoušek i poslušnost," vyjmenoval Pavel Moulis, předseda ZO ČSOP Rokycany.
Na průběh dohlížela pětice rozhodčích, a to Jitka a Pavel Košanovi, Pavel Svoboda, Ladislav Fuchs a Rostislav Krejček. "Je chvályhodné, že všichni psi obstáli, přičemž čtyři s plným počtem bodů," sdělil Moulis. Při shodnosti získaných bodů určilo konečné pořadí případná chovnost a věk foxteriérů. "Celkově jichosm skončilo v první ceně, dva ve druhé a jeden ve třetí ceně. Nicméně všichni získali loveckou upotřebitelnost a hodnotné ceny od pořadatelů," dodal Moulis.

 

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.