Přihlásit

Tripesovy kresby přírody lákají na Ohradu (Českobudějovický deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Autora vystavených prací - Oldřicha Tripese - znají čtenáři i ze stránek našeho listu. V minulosti se prezentoval jak svými perokresbami, tak zajímavými články.
Populární je zejména mezi příznivci myslivosti, jíž se věnuje už desítky roků, proto také mezi řečníky, kteří Tripesovu výstavu zahajovali, nechyběl ani předseda klubu autorů Českomoravské myslivecké jednoty Oldřich Koudelka. "Perokresby a barevné ilustrace Oldřicha Tripese se objevily již ve více než čtyřiceti knižních titulech s náměty z myslivosti, kynologie a přírody. S naším nakladatelstvím, které má celorepublikovou působnost, spolupracuje pan Tripes už devatenáct let a ilustroval publikace vydané v desetitisícových nákladech," dodává k vybrané kolekci kreseb Alena Doležalová z nakladatelství Dona, které mimo jiné výstavu iniciovalo. Expozici ilustrací na zámku Ohrada můžete navštívit ještě do konce září, každý den kromě pondělí, vždy od 9 do 17.30 hodin.

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.