Přihlásit

Na lišky trpící prašivinou číhají zatím myslivci marně (Žďárský deník)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

V červnu se totiž v Černém lese u Zelené hory podařilo zastřelit lišku, která nemocí trpěla, a od té doby je oblast monitorována. "Bohužel, další kus se nám zastřelit nepodařilo, ačkoliv tam chodíme často. V okolí lesa je vysoké obilí, takže lišky není moc vidět. Po sklizni snad budeme úspěšnější," podotkl Oldřich Sedlář, jednatel Okresního mysliveckého spolku ve Žďáře nad Sázavou. Nakažená zvířata se ale podle něj v lokalitě vyskytují. Kromě dvou kusů, jež byly v Černém lese viděny v červenci, spatřil zhruba dva kilometry od Žďáru Oldřich Sedlář další nemocné zvíře. "Bylo to poblíž Stržanova. Liška, kterou jsem tam zahlédl, byla určitě prašivá," uvedl myslivec.
Jelikož je oblast kontrolována, myslivci vědí, zda lidé dodržují doporučení a lokalitě se vyhýbají. "Lidí je tam méně jak dříve. To tam chodili venčit své psy obyvatelé dvou nejbližších městských čtvrtí, nyní tam někoho potkáme jenom ojediněle," dodal Oldřich Sedlář

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.