Přihlásit

V Lichnově se utkali o nejlepší guláš (Týdeník okresu Nový Jičín)

  • Kategorie: Zpravy z oboru myslivost

Tři a půl hodiny měli kuchaři v Lichnově na to, aby uvařili ten nejlepší guláš. Sobotní odpoledne tak naplnilo obec známou vůní jednoho z nejčastěji podávaného pokrmu u nás i v cizině. Do klání se zapojil například lichnovský Svaz zahrádkářů, člen Mysliveckého sdružení Lichnov, hasiči a další skupiny, které různě rozmístěné po areálu bývalé moštárny míchaly v kotlících svá umělecká díla.
Gulášové slavnosti prověřily nejen recepty, ale také šikovnost týmů. "Startovní podmínky byly pro všechny stejné, mohli mít akorát dopředu nakrájené maso, jinak všechno dělali zde," sdělil člen komise kultury a sportu při Radě obce Lichnov a také jeden z organizátorů Miroslav Daněček. Ten si také pochválil počasí, které se vydařilo vůbec poprvé. Návštěvníci mohli za poplatech ochutnat například králičí, srnčí, houbový, hovězí nebo jelení guláš. "Ceny jsou opravdu lidové: bečka piva, pět litrů slivovice nebo pronájem myslivecké chaty na jeden večer," doplnil Daněček.
Vítěz však mohl být jen jeden. Letos si na rozdíl od předešlých ročníků odnesla první místo restaurace Na Obecní se svým paprikovým gulášem. Druhou příčku obsadili zahrádkáři s králičím gulášem a pomyslný bronz získali hasiči s klasikou, hovězím gulášem. V minulých letech vévodilo první příčce Myslivecké sdružení Lichnov. Se svým srnčím gulášem se tento rok představil člen tohoto sdružení Svatopluk Lipový. "Lidem to prostě chutná. Žádnou zvláštni ingredienci nemám, jen koření z obchodu," prozradil. Jeho dcera však ihned dodala, že vaří i doma a nejen guláš. Myslivci se letos do první trojky neumístili.
Program myslel i na děti, které guláši příliš neholdovaly. V areálu byl připaven nafukovací hrad, kolo štěstí, střelba ze vzduchovky a hasičský střik. Odvážlivci se pak mohli svézt na poníkovi nebo na historické motorce. Odpoledne zpestřila jízda na divokém býkovi. Večer zahrála k poslechu skupina Apači. (video a fotogalerie na
www.novojicinskydenik.cz)

Diskuse na serveru SvetMyslivosti.cz zůstává přístupná pro všechny čtenáře. Pro vkládání příspěvků je nutná registrace pomocí e-mailu. Pravidla diskusí na SvetMyslivosti.cz (Kodex diskutujícího) a stručný návod jak se registrovat naleznete zde.